En nyhet från Åtta.45 Tryckeri

Nu producerar vi LP-konvolut igen!

Åtta45 Print LP Konvolut vinylskiva Pitch beats

LP-skivan är tillbaka – en analog kärlek med spår från förra århundradet.

 

KUNDCASE:  Pitch Beats by Sweden som ligger i Mjölby söder om Linköping är Sveriges största presseri för vinylskivor. Vi på Åtta45 producerar alla deras skivkonvolut, innerpåsar och etiketter.

Retrotrenden är tydlig, inte bara i Sverige utan även runt om i världen. Försäljningssiffror visar att det har inte sålts så många LP-skivor i USA sedan 1991. Förra året var vinylförsäljningen i USA uppe i nästan 50 miljoner skivor och bara veckan före jul såldes drygt 2,2 miljoner vinylalbum. Efterfrågan är stor och möts med en stadig ström från musikbranschen av vackert utformade utgåvor i LP-formatet och exklusiva nyutgivningar av gamla album.

Åtta45 Print LP Konvolut vinylskiva Pitch beats

I dagsläget har vi två stycken vinylpressar och en tredje är på ingång för installation. Med den tredje pressen kommer vi att kunna producera 3000 skivor/dag vid enkelskift, säger Henrik Stackling som är en av grundarna till Pitch Beats.

Våra kunder är både grossister, med musikrättigheter från bl a Holland och Danmark, skivbolag och artister. I nuläget mestadels i Sverige men vi siktar på att expandera till den europeiska marknaden framöver, berättar Henrik.

Åtta45 Print LP Konvolut vinylskiva Pitch beats

I en tid av strömningstjänster ger vinylskivan en fysisk upplevelse som saknas i digitala format. Med en fysisk spelare i rummet kan musiken upplevas mer levande och ge en större känsla av närvaro. Du kan titta på pickupen och nålen som följer ett slingrande spår. Du måste ta dig tid att sätta på skivan, vända sida och hantera den försiktigt.

LP-skivans konvolut har alltid varit mer än bara ett skydd. Få trycksaker har varit föremål för ett sånt starkt konstnärligt uttryck. Att sitta och läsa på skivans omslag förr i tiden var nästan som en speciell ritual. Att titta på bilderna och följa med i texterna medan musiken spelade gav lyssnaren möjlighet att förstå och tolka sångtexterna på ett djupare plan.

Åtta45 Print LP Konvolut vinylskiva Pitch beats

Vinylskivan är en analog kärlek med spår från förra århundradet. Vi på Åtta45 är stolta över att producera få producera skivkonvolut, innerpåsar och etiketter till Pitch Beats och vi älskar att få vara en del av att skapa en större musikupplevelse för kommande generationer – i LP-format!

 

Åtta45 tryckeri logo

Frågor? Vi hjälper dig gärna och snabbt!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.