En nyhet från Åtta.45 Tryckeri

Nu klimatkompenserar vi för vår verksamhet

Klimatkompensation Åtta.45 Tryckeri

Noga uträknat med ClimateCalc

Nu klimatkompenserar vi på Åtta.45 Tryckeri för vår verksamhet. Vi kompenserar för Scope 1, Scope 2 och delar av Scope 3 i enlighet med GHG protokollet. Kalkylen innefattar bland annat verksamhetens klimatpåverkan för energi, värme, tjänsteresor och transporter. Vårt miljöarbete när det gäller utsläpp och klimat är en process i tre steg:

  1. Undvik.
  2. Minimera.
  3. Kompensera.

Först och främst går vi igenom verksamheten för att undvika så mycket påverkan som det går. Om det inte går att undvika utsläpp så ska de minimeras, vi kanske kan ändra på arbetssättet för att minimera miljöpåverkan etc? Till sist så kompenserar vi kvarvarande förluster via projekt från Southpole. Naturligtvis är allt noga uträknat med ClimateCalc.

Grafiska Företagens arbete med att skapa en branschstandard för belastningskalkylering av växthusgaser tillsammans med Åtta.45 Tryckeri som en av deltagarna i referensgruppen fortskrider enligt plan. Hörnstenen i processen är beräkningsverktyget ClimateCalc som använder en internationell standard definierad av ISO och Intergraf. Denna standard är viktig och ger trovärdighet eftersom den säkerställer att alla beräknar på samma grund, säger Kaj Flick på Grafiska Företagen.

Är ni kund hos oss? Vi har gjort det enkelt att klimatkompensera för er trycksaksproduktion via oss. Vi räknar ut hur stor klimatpåverkan den aktuella tryckningen i fråga har. Sedan kompenserar vi åt kunden via projekt med Internationellt erkänd certifiering från Southpole och speci­ferar mängden CO2eq och kostnad på fakturan. Smidigt och enkelt! Självklart kan vi lägga in ClimateCalc-logotype med QR-kod på trycksaken så att ni visar att den är klimatkompenserad.

Var med och påverka. Klimatkompensera för er nästa trycksak.

 


 

Åtta.45 Tryckeri Logotype

Frågor? Vi hjälper dig gärna och snabbt!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.