En nyhet från Åtta.45 Tryckeri

Var med och påverka. Märk klimatneutralt.

Åtta.45 Tryckeri Klimatneutrala trycksaker
Nyhet! Nu erbjuder vi klimatneutrala trycksaker.

Allt som vi gör har en klimatpåverkan.
Det finns ingen snabb lösning på problemet.
För att vända utvecklingen krävs åtgärder – av oss alla.
Om vi alla hjälps åt och gör vår del kan vi vända utvecklingen.
Det gäller i stort som smått.

Hur vi räknar

Åtta.45 Tryckeri använder som första Svenska tryckerikoncern det certifierade verktyget ClimateCalc®. Det är ett beräkningsverktyg baserat på den grafiska standarden för kalkylberäkning som är definierad av den europeiska branschorganisationen Intergraf. Intergrafs standard är den enda internationella grafiska standarden för kalkylberäkning i världen (se artikel från Branschkoll).

Certifikationer

ClimateCalc har licens för ISO 14064-1, ISO 16759 och det internationella gashusprotokollet Green House Gas Protocol (GHG-protokollet).

Metod

Till beräkning tar vi Åtta.45 Tryckeris data för energiförbrukning, bränsle, råmaterial, underråvaror, transporttjänster och avfallsproduktion. Detta utgör grunden för företagets kolkonto. Sedan görs en beräkning för ert specifika projekt. Uträkningen verifieras sedan av ClimateCalc. Resultatet blir en beräknad klimatbelastning kalkylerad efter den europeiska grafiska standarden fastställd av Intergraf.

Klimatkompensation

Du investerar i utsläppsrätter kopplade till ett kraftverksprojekt i Indonesien som utvinner geotermisk energi. Gunung Salak Geothermal Energy Plant producerar el enligt samma metod som kraftverken på Island använder. Här utvinns 100% ren energi ur den vulkaniska berggrunden. Övriga energileverantörer i regionen utgörs av kolkraftverk. Det geotermiska kraftverket är alltså en viktig producent av grön el i regionen och ger en omedelbar mätbarhet av minskade fossila utsläpp.

Märkning

Om ni önskar så märker vi trycksakerna med QR för spårbarhet av klimatkompensationen.

Vill ni också klimatkompensera era trycksaker?
Kontakta oss – vi hjälper er gärna.
Var med och påverka ni också. Märk klimatneutralt!

 

Åtta.45 Tryckeri Logotype

Frågor? Vi hjälper dig gärna och snabbt!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.