En nyhet från Åtta.45 Tryckeri

Extra STORT format

Stor konstbok Åtta45

Vissa uppdrag står ut från mängden

Projektet startade redan före pandemin, för att ta fart igen för ca 1,5 år sedan. Resultatet blev ett mastodontverk på 10,5 kg.

Boken som rikt illustrerar Johan Falkmans senaste konstprojekt ”From The Sphere Of Nothingness” är ett sådant uppdrag. En utställning med bl a tavlor och statyer har ställts ut på Noche de Museos i Mexico City.

Stor konstbok Åtta45

Det är en konstbok i maxiformat, säger Tomas Eliasson, Åtta45 Malmö, som haft hand om projektet i ca 4 år. Åtskilliga offerter, skisser, provtryck och korrekturvändor har det blivit men resultatet är verkligen någonting extra. Bokens innehåll och omfattning var oklart från början och har egentligen växt fram ändå till sista minut innan tryckstart, säger Tomas.

Stor konstbok Åtta45

Formatet är 270 x 370 mm och omfattar 1184 sidor plus överdrag. Tjocklek: 91 mm. Det har gått åt totalt 1192 tryckplåt. Det är ett linnetrådshäftat hårdband i en exklusiv upplaga om 300 ex, 150 ex med tryckt och laminerat överdrag samt 150 ex med svart klot, vit och röd folieprägling.

Boken är helt producerad av Åtta45 och innehåller ca 1200 bilder på 4 språk; spanska, engelska, svenska och zulu.

————————-

Om Johan Falkman: Han är en eftertraktad porträttmålare och finns representerad i många privata och offentliga samlingar. 2007 fick Falkman i uppdrag av Trelleborgs Hamn att göra en monumental tavla om hamnens hundraåriga historia. Falkman åkte till Mexiko för att söka inspiration bland de mexikanska muralisterna. Han arbetade i två år med målningarna. Trelleborgs väggmålningar invigdes den 9 juni 2009. Målningarna mäter 700 x 470 cm vardera och hängs permanent i Hamnens terminalbyggnad på Hamngatan 9 i Trelleborg.

 

Åtta45 tryckeri logo

Frågor? Vi hjälper dig gärna och snabbt!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.