KUNDCASE

Fiskarhedenvillan

Förverkliga din villdröm – från idé till färdigt hus

Alla är vi olika, så varför skulle inte våra hem vara det? Fiskarhedenvillan ger kunden friheten att själv välja hur hemmet ska se ut.


Fiskarhedenvillan Åtta.45 Tryckeri

Fiskarhedenvillan är en entreprenörsdriven husleverantör som såg dagens ljus i Dalarna 1993 tack vare ett starta eget- bidrag och en dröm om att kunna erbjuda prisvärda och lättmonterade hus av hög kvalitet och gott hantverk. I stället för fabriksbyggda modulhus skulle lösvirke användas och husen byggas på plats på den tomt som kunden valt. Den tanken utgör grunden för Fiskarhedenvillan än i dag.

Företaget har cirka 120 medarbetare på huvudkontoret i Borlänge och tre personer arbetar på distributionscentralen strax utanför staden dit allt material skickas och sedan packas om och körs till varje bygge.

– Att vi inte har en stor fabrik med en stor skiftgående personalstyrka sparar inte bara pengar åt oss, även våra kunder får en lägre kostnad, säger Kerstin Drejholt, projektledare och grafisk formgivare på Fiskarhedenvillan.

Företaget präglas av flexibilitet, och något som skiljer Fiskarhedenvillan från många andra företag är att man har ett 70-tal agenter i Sverige och Norge som är egna företagare. Det är agenterna som är ute på fältet och hjälper kunden att bygga sitt drömhus.

Fiskarhedenvillan Åtta.45 Tryckeri
Fiskarhedenvillan Åtta.45 Tryckeri

På senare år har hem- och inredningstrenden fullkomligt exploderat; överallt finns inspiration i form av tv-program, inredningsmagasin och bloggar. Vi vill gärna kunna sätta vår egen prägel på boendet, något som Fiskarhedenvillan tagit fasta på. Det finns ett flertal olika husmodeller som inspiration och utgångspunkt – om inte kunden har en egen ritning, vill säga. Hur man bygger beror på flera faktorer, som vilken ålder och fas i livet man är i, och om man har byggt hus tidigare.

– Det sägs att man ska bygga tre hus under sin livstid för att bli riktigt nöjd. Själv har jag byggt två, båda Fiskarhedenvillor. Det första var ett kataloghus och i det andra husbygget tog jag med mig det jag gillade bäst med det första huset och kompletterade med sådant jag saknat. Det är en speciell känsla att bo i ett hus man har ritat själv och när det blev som man hade tänkt sig, säger Kerstin Drejholt.

 

Fiskarhedenvillan Åtta.45 Tryckeri

I och med att en Fiskarhedenvilla byggs på plats kan händiga kunder vara med och bygga för att ytterligare få ned kostnaden eller för känslan att ha varit med och byggt det egna hemmet. Kanske har kunden en svärfar som är elektriker och kan dra elen, eller en sambo som jobbar på en golvfirma och kan få golvet till personalrabatt? Man behöver inte heller anpassa sig efter fabriksmått, utan huset kan förlängas eller förkortas helt efter de egna behoven.

Åtta.45 Tryckeri ger Fiskarhedenvillan en helhetslösning. I centrum står huskatalogen och standard- och tillvalskatalogerna som trycks och distribueras varje år via en e-handel som Åtta.45 sköter. Där kan intresserade kunder beställa en katalog som skickas direkt hem till dem.

– Vi har ett jättefint samarbete som vuxit och blivit större och större. Fiskar- hedenvillan är en speciell kund som har haft fantastiska framgångar, vilket är roligt att se och få vara en liten del av, säger Johnny Forsberg, säljare på Åtta.45 i Västerås.

Övrigt material som vi hjälper till med är till exempel roll-ups, profilkläder, giveaways och annat som behövs till exempel när Fiskarhedenvillan står på en mässa. Då lägger man en beställning i vår e-handel, så skickas allt material till mässan från Åtta.45:s lager i Falun. E-handeln hanterar både svenska och norska beställningar.

 

Fiskarhedenvillan Åtta.45 Tryckeri
Fiskarhedenvillan Åtta.45 Tryckeri

– E-handeln fungerar väldigt smidigt. Vi får många mervärden och extra alternativ av att ha en helhetslösning. Till exempel får vi inte bara hjälp med att trycka våra kataloger, vi får också hjälp att se till att portot blir det mest lönsamma, säger Kerstin och fortsätter:

– För mig är det viktigt att tryckerikontakten är mer som kollegor än en leverantör. Med Åtta.45 är det alltid enkelt, det är bara att slå en signal till Johnny så får vi hjälp.

Fiskarhedenvillan levererar ungefär 650 villor varje år, och förra året firade man 25-årsjubileum. Hur ser framtiden ut?

– Det går uppåt. Vi har länge haft som mål att bli störst i Sverige, och som det ser ut blir det målet verklighet under året. I Norge har affärerna gått bra sedan vi etablerade oss där, och vi fortsätter att locka både nya agenter och kunder, säger Kerstin Drejholt.

Årets katalog landade i e-handeln i april och lanserade två helt nya hus i minimalistisk stil. Därmed breddas utbudet ytterligare och kunder med husdrömmar har mer att inspireras av än någonsin. Vi önskar Fiskarhedenvillan lycka till i framtiden – från en jubilar till en annan.

 


Text: Malin Pumplun
Foto: Fiskarhedenvillan
Denna artikel publicerades i nr 1 2019 av Åtta.45 Magasin