Hur levereras min trycksak?

Vi skickar alla beställningar med DHL

Till privatpersoner levereras varorna till utlämningsställe (MyPack) närmast er adress. Du får en avisering där det framgår vad som gäller i ditt fall. Möjligheten för leverans hem till dörren finns också (Hempaket) och då levereras paketet/en (upp till 20 kg/paket) hem till dig på dag-eller kvällstid efter överenskommelse med Posten. Viktigt att tänka på i båda fallen är att man måste fylla i mobilnummer, för avisering.

Kan jag hämta upp min upplaga på tryckeriet?

Detta alternativ finns för tillfället inte tillgängligt via E-butiken.

Hur hanteras transportskador?

Om någon kartong ser skadad ut, anmäl det då till personen som levererar. Denne får då göra en anteckning om detta innan ni skriver på mottagandet. Anmäls ej skadat gods vid leverans är det svårt att få kompensation för detta från speditören. Det är Du som köpare som är ansvarig för att anmäla ev. skadat gods till speditören. Om överenskommelse med fraktbolag ej kan nås kontaktar ni oss omgående. Vi ansvarar dock inte för eventuella transportskador.

Hur hanteras returer?

Mottages ej utan godkänd reklamation. Kontakta oss alltid innan retur. Kund ansvarar för eventuell fraktkostnad vid returnering av paket. Reklamation ska ske inom 5 arbetsdagar
efter leverans för att kunna anses som giltig. Kontakt och överenskommelse med kundtjänst ska alltid ske innan eventuell retur. Vi ansvarar ej för eventuella förluster p.g.a. försenad leverans.

Kan leverans ske till flera olika adresser?

I dagsläget kan du endast ange en leverans adress.

Hur lång tid tar det tills jag får mina varor?

Dina varor levereras från tryckeriet på angiven leveransdag. Sen tillkommer 1-2 arbetsdagar för transport.

Varför har mina trycksaker inte kommit?

Kontakta oss så återkommer vi med leveransbesked.

Hur kommer mina trycksaker att vara förpackade?

Alla trycksaker levereras i kartonger med Åtta.45 logotyp.