PIDA AWARDS BLICKAR FRAMÅT MOT HÅLLBARA FÖRPACKNINGAR I KARTONG

Publicerad

PIDA Awards Åtta.45 Tryckeri Förpackningar

TRE STUDENTER FRÅN NACKADEMIN TOG GULDMEDALJ

Årets uppgift i designtävlingen PIDA (Packaging Impact Design Award), var att blicka framåt, att ta fram hur en hållbar och spännande förpackning ser ut år 2030. Onsdagen 22 maj avgjordes den svenska deltävlingen, där en internationell vinnare korades.

Nackademins studenter Alicia Lundgren, Natasa Bosnjak och Christian Koch tog hem guldmedaljen PIDA Gold Award för sin förpackningslösning till Bois underwear. Den vinnande förpackningen är väldigt fantasifull. Den är formad som en banan och innehåller underkläder för män.

Det var inte bara formen som var kreativ utan även utförandet. Förseglingsmetoden var exempelvis att sy istället för att använda lim.

Alicia, Natasa och Christian får nu delta med sitt tävlingsbidrag till den internationella PIDA-tävlingen där den slutliga vinnaren kommer att utses under förpackningsmässan Luxe Pack i Monaco den 30 september. Det svenska bidraget kommer där att tävla mot motsvarande vinnare i Tyskland, Frankrike och Storbritannien.

I designtävlingen PIDA konkurrerar designstudenter från högskolor i Frankrike, Tyskland, Sverige och Storbritannien med sina förpackningsprojekt. Initiativtagaren Billerud Korsnäs använder PIDA som ett sätt att lyfta fram unga talanger och driva utvecklingen framåt när det gäller förpackningsdesign för kartong.

//Red

Åtta.45 Tryckeri logo

Taggar: nyhet