NORDIC MORNING GROUP SÄLJER EDITA BOBERGS TILL ÅTTA.45.

Publicerad

Åtta.45 Tryckeri, åtta45, tryckeri, offset, trycksaker, digitaltryck, folder, affisch, visitkort, katalog, tidskrift, tidning, förpackning

NORDIC MORNING GROUP SÄLJER SIN SVENSKA TRYCKVERKSAMHET EDITA BOBERGS AB.

Nordic Morning Group kommer att avyttra sin tryckverksamhet Edita Bobergs AB i Falun. Verksamheten omsätter ca 100 MSEK och har 55 anställda. Köpare är det Stockholmsbaserade tryckeriet Åtta.45 Tryckeri AB.

Anne Årneby, Koncernchef Nordic Morning Group:
“Nordic Morning Group har under de senaste åren alltmer fokuserat på att hjälpa våra kunder i deras digitala transformation. Försäljningen av Edita Bobergs är i linje med vår strategi att fokusera på tjänster med digital transformation med inriktning mot data-driven marknadsföring, service design och content. Affären stärker koncernens strategiska struktur och bidrar också till att konsolidera kvarvarande tryckverksamhet. Vi är väldigt glada över att all personal i Falun, Västerås, Bålsta och Söderhamn kommer att erbjudas anställning hos Åtta.45 Tryckeri AB som redan tidigare övertagit Edita Bobergs arkverksamhet.”

Erik Mauritzon, VD för Åtta.45 Tryckeri:
”Verksamheten förvärvas av Åtta.45 Tryckeri som fokuserar på tryck, E-handel och distribution i Sverige. Edita Bobergs tjänster och produktion stärker upp vårt utbud väsentligt och stärker vår ställning på marknaden. Åtta.45-koncernen kommer med detta förvärv att ha ca 180 anställda och omsätta ca 400 mkr på årsbasis.”

”Med Åtta.45 Tryckeri som ägare får vi en stark ägare med fokus på vår kärnverksamhet dvs print”, säger Johan Boberg VD på Edita Bobergs. ”Vi behöver skapa större koncerner för att ha resurser att lösa utmaningarna i framtiden och för vår del är det väldigt positiv att nu tillhöra Åtta.45 Tryckeri.”

För mer information kontakta:
Anne Årneby, koncernchef Nordic Morning Group, +46 70 860 65 86
Erik Mauritzon, VD Åtta.45 Tryckeri, 070 347 15 10
Johan Boberg, VD Edita Bobergs, 070 521 25 62

Taggar: nyhet