ATT FÖRBEREDA TRYCKSAKER INFÖR TRYCK

Publicerad

TRYCKSAKSSKOLAN – DEL 1

SÅ HÄR SKAPAR DU EN PDF MED RÄTT PROFIL

För att få rätt färginställningar i Adobe CC är det enklast att läsa in våra CSF-filer. Dessa kan du ladda hem under “KUNDCENTER”.

När du laddat ner filerna till din dator öppnar du Adobe Bridge.
I menyn ”Redigera” väljer du ”Färginställningar”.

Klicka på knappen ”Visa sparade färginställningsfiler”. Nu öppnas ett fönster som heter ”Settings”. Dra in CSF-filerna till fönstret och stäng det. Den färginställning som sedan väljs i fönstret ”Färginställningar” aktiveras i alla Adobeprogram.
Mycket smart!SKAPA EN PDF MED RÄTT PROFIL

Om du har installerat våra CSF-filer och har rätt färginställning vald behöver du inte konvertera (cmyka) bilderna innan du monterar dem i Indesign. Bilderna konverteras när du exporterar din pdf.
(Dock konverteras inte cmyk-bilder som saknar profil, eps:er och pdf:er. Undvik att inkludera ICC-profilen när du sparar en fil i .ai-format i Illustrator om du inte har för avsikt att den ska konverteras.)

SÅ HÄR GÖR DU

1. Öppna dokumentet

2. Öppna Bridge

Kontrollera att du tillämpat rätt profil beroende på pappersval (se ”Färg-inställningar i Adobe” om du inte lagt in vår profil).


3. Exportera pdf genom att välja Exportera under Arkiv.

Se till att du valt Adobe PDF (utskrift) som format innan du klickar på OK. Välj vår joboption (845_CGP_PDFx4sep) i fältet för Adobe PDF-förinställning. För att du ska få möjlighet att välja den måste du först läsa in den i InDesign. (Arkiv/Adobe PDF-förinställningar/Definiera…) Välj läs in och välj filen ”845_CGP_PDFx4_sep”.

4. Kontrollera att inställningarna i utdata är ok.

I rutan för färgkonvertering ska det stå ”Konvertera till mål (bevara värden)” och i mål ska det stå ”Dokument-CMYK-845_XXX” beroende på om det är bestruket eller obestruket papper.

5. Exportera. Färdigt!

Titta igenom din pdf och tänk på att:
• Utfallet ska vara 3 mm.
• Bilderna ska helst vara 300 dpi i upplösning.

Behöver du hjälp?

Maila oss på: service@atta45.se


Taggar: kunskap